Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Digikeuzebord kleuters

Digikeuzebord kleuters

15 september 2019 | Nieuws

Sinds twee jaar hangen er in onze kleutergroepen digikeuzeborden. De leerlingen voeren hier zelf hun keuzes in via een online programma. De leerkracht beschikt daardoor over uitgebreide statistieken die aangeven wie met wie heeft gespeeld, welke activiteiten het meest favoriet zijn en wat elk individueel kind heeft gekozen. Dat levert tijd, gemak en nieuwe inzichten op.

Nieuw in het aanbod van Digikeuzebord is het online leerlingvolgsysteem. Met deze volledig geïntegreerde toepassing heeft de leerkracht minder administratie na schooltijd. Beoordelingen van leerlingen (denk hierbij aan: kan een kind knippen? Houdt hij zijn potlood goed vast?) worden tijdens de les door de leerkracht op een tablet ingevoerd. Deze observaties worden direct in het leerlingvolgsysteem verwerkt. Uiteindelijk krijgt de leerkracht een heel volledig en ‘up to date’ beeld van de kinderen die zij tijdens de oudergesprekken met u zullen delen.

• Functioneel