Wij zijn een SCOL school
Home Onze school Tabletonderwijs

Tabletonderwijs

In de praktijk

In het schooljaar 2019 2020 werken de groepen 4 tot en met 7 met het Snappet tabletonderwijs.
Deze vorm van onderwijs wordt als zeer prettig en bomvol mogelijkheden ervaren. In het volgende schooljaar hebben ook de groepen 8 les vanuit Snappet.
Met Snappet heeft elke leerling op school zijn persoonlijke tablet, deze tablet is bezit van de school en mag dus niet mee naar huis. De vakken rekenen, spelling, taal, technisch lezen en deels ook begrijpend lezen worden op de tablet gemaakt.
Een groot voordeel van Snappet is dat het een programma is dat volledig adaptief werkt; kinderen krijgen het niveau aangeboden waar ze aan toe zijn. Wie wat meer uitdaging aankan, krijgt dat ook. En kinderen die extra oefening nodig hebben, krijgen dat van Snappet op hun eigen niveau aangeboden. Het creëert een individuele ontwikkeling en bevordert mede daardoor de zelfstandigheid van de leerling. De leerkracht kan de kinderen tijdens het werken ‘realtime’ volgen, waardoor kinderen die vastlopen of wegdromen direct gesignaleerd worden.

Schrijven

Schrijven is een verzamelterm voor verschillende vaardigheden. Schrijven in de zin van ‘het overbrengen van een boodschap of verhaal’ gaat prima samen met Snappet. Voor handschriftontwikkeling zijn schrijflessen op papier uiteraard beter geschikt dan een tablet. Wij gebruiken daarvoor de schrijfmethode ‘Pennenstreken’. Daarnaast gebruiken de kinderen zeer regelmatig een schrift bij Snappet om bijvoorbeeld de rekenstrategie op te schrijven of bij taalonderwijs bijvoorbeeld een woordweb te maken. Leerlingen krijgen ook wekelijks een geschreven dictee.

• Functioneel